User avatar
MOHDZAIDIJUNUS
Nickel Bitcoiner
Nickel Bitcoiner
Posts: 24
Joined: Fri May 20, 2016 5:39 pm

CARA MULA BISNES TANPA MODAL

Thu Apr 29, 2021 10:55 pm

Image
Cara mula bisnes tanpa modal secara online dari rumah untuk buat duit bagi menjana pendapatan pasif kekal sepanjang hayat dengan berniaga barangan online di pg mall

PG MALL SATU-SATUNYA pusat beli belah online tempatan terbesar Malaysia menggunakan konsep "CONSUMERCHANT" iaitu konsep pengguna dan peniaga. Konsep cunsumerchant membolehkan pelanggan BUAT DUIT SETIAP SAAT TANPA KERJA secara online dengan berniaga barangan orang lain di platform PG MALL dengan mudah untuk dapatkan pendapatan pasif sepanjang hayat apabila rakan mendaftar dan membeli barangan di PG MALL. Konsep CUNSUMERCHANT PG MALL membolehkan shopper buat duit dari rumah secara online dengan bisnes tanpa modal.
Fikirkan untuk bina bisnes seperti buka kedai runcit perlukan modal yang besar, terpaksa pinjam duit pusing modal dan sebagainya, kena sewa kedai, beli barang, gaji pekerja, kos marketing dan promosi, pelbagai kos dan yang pasti bisnes jalan atau tidak jalan mesti bayar sewa setiap bulan. Tempoh dapat balik modal dan untung mungkin mengambil masa setahun paling cepat. TAPI melalui konsep “consumerchant” PG MALL dapat buka kedai tanpa modal, tanpa gaji pekerja, tanpa perlu sewa kedai, tanap kos marketing, tanpa bimbang barang tidak terjual, tanpa kos untuk berniaga dengan hanya promosi kan barangan di PG MALL untuk menjan pendapatan pasif sepanjang hidup.

CONSUMERCHANT PG MALL
Image
Konsep "ConsuMerchant" PG MALL adalah kata hibrid yang berasal dari kata, "Consumer" dan "Merchant", adalah model perniagaan ekonomi perkongsian keuntungan tulen yang memberi kuasa kepada pengguna ( shopper), muda atau tua untuk menjadi usahawan online dan membina empayar perniagaan tetap dengan PG Mall. Pg Mall menghargai pengguna / pembeli sebagai rakan niaga jangka panjang dan menawarkan ganjaran tunai berterusan sebagai balasan atas pembelian dan sokongan berterusan melalui program "Forever Cash Back" dan mendapat penghargaan merujuk pembeli baru untuk berbelanja dengan PG Mall melalui program referral pertama ini di dunia yang dapat menjana pendapatan pasif sepanjang hayat.
Dengan PG Mall, pembeli kami tidak hanya dapat membeli pelbagai jenis barang dengan harga murah, mereka juga dapat memperoleh hasil ketika mereka berbelanja dan berkongsi pengalaman membeli-belah yang hebat dengan rakan dan keluarga. Ganjaran tunai dapat diperoleh setelah transaksi yang berjaya dibuat melalui pembelian peribadi atau rujukan. Semakin banyak rujukan yang dibelanjakan, semakin banyak wang tunai yang akan diperoleh oleh referral (introducer), di samping pulangan tunai yang diperoleh dari pembelian peribadi.

CARA MENJANA PENDAPATAN PASIF DI PG MALL
Image
Setiap pembeli yang berdaftar di PG Mall berhak mendapat kempen Shop, Share dan Earn dimana apabila pembeli (introducer) berkongsi pautan rujukan (referral link) kepada rujukan seperti (rakan, keluarga atau bahkan orang asing) akan mendapat pulangan tunai sebanyak 0.5% dari jumlah pembelian per transaksi. Mekanisme yang sama berlaku untuk pembeli baru berkongsi referral link kepada pembeli baru. Walaupun terdapat banyak peringkat pembeli baru yang mendaftar, introducer akan mendapat pulangan tunai sebanyak 0.5% dari jumlah pembelian rujukan tahap pertama dan kedua masing-masing.
Image
Contoh dropship pg mall untuk mendapat life time cash back seperti dalam diagram di atas. Katakan pelanggan biasa atau Shopper iaitu Siti yang cantik membuat belian di Pg Mall RM1000 akan mendapat cash back 0.5% iaitu RM5. Siti promosikan referral link atau barangan di Pg Mall dan Ani membuat belian RM1000 jadi downline kekal Siti, maka Siti akan mendapat cash back RM5. Seterusnya Ani promosikan kepada kawannya Mimi yang membuat belian RM1000, maka Ani dan Siti akan mendapat cash back RM5. Maka, Siti telah mendapat cash back RM15 tanpa kerja dengan hanya promosikan barangan di PG Mall dan setiap kali Ani dan Mimi membuat belian di Pg Mall, Siti akan mendapat cash back sepanjang hidup. Siti hanya membuat belian sekali menjadi ahli pg mall, dan rekomenkan PG Mall sekali, namun dapat income berkali-kali.

PULANGAN TUNAI SELAMANYA
Setiap pembeli memperolehi pulangan tunai selamanya (forever cashback) dari 0.5% hingga 3.5% untuk setiap pembelian yang dilakukan di PG Mall yang merangkumi hingga tiga peringkat rujukan. Peratusan ganjaran tunai bergantung pada kedudukan pangkat pembeli - Super Shopper, Premium Shopper dan Elite Shopper. Untuk menjana pendapatan bulanan hendaklah keuntungan meningkatkan pembeli rujukan (downline) atau pembelian peribadi bagi meningkatkan pangkat pembeli (shopper) peribadi. Untuk cashback bulanan kurang dari RM100, ia akan dikreditkan ke C-wallet dan boleh ditebus untuk sebarang pembelian di masa hadapan, sedangkan untuk cashback bulanan melebihi RM100, wang tunai akan dikreditkan ke akaun bank peribadi anda pada 25 setiap bulan. Ganjaran wang tunai ini akan berterusan apabila downline yang kekal membeli-belah di PG Mall yang dikenali "Cashback Selamanya".

PERINGKAT SHOPPER PG MALL

Kelayakan Pangkat Pembeli (shopper) dan Insentif Pulangan Tunai :
a. Super Shopper
Pembeli secara automatik akan layak menjadi Super Shopper setelah mereka merujuk atau memperkenalkan 50 pembeli dan ke atas, dengan jumlah penjualan kumpulan terkumpul melebihi RM50,000. Super Shopper akan mendapat insentif cashback 1% dari pembelian downline, 0.5% dari pembelian Super Shopper dan juga menikmati cashback 1% dari pembelian peribadi.
b. Premium Shopper
Untuk memenuhi syarat untuk Premium Shopper, Super Shopper perlu merujuk atau memperkenalkan 200 pembeli atau lebih dengan jumlah jualan kumpulan terkumpul melebihi RM200,000. Premium Shopper akan mendapat insentif pengembalian tunai 1.5% dari pembelian pembeli downline, 1.0% dari pembelian Super Shopper, 0.5% dari pembelian Premium Shopper dan juga menikmati pulangan tunai 1.5% dari pembelian peribadi.
c. Elit Shopper
Untuk memenuhi syarat menjadi Elite Shopper, Premium Shopper perlu merujuk atau memperkenalkan 300 pembeli atau lebih dengan jumlah penjualan kumpulan terkumpul melebihi RM500,000. Elite Shoppers akan mendapat insentif cashback 2% dari pembelian pembeli biasa yang mereka rujuk, 1.5% dari pembelian Super Shopper, 1.0% dari pembelian Premium Shopper, 0.5% dari pembelian Elite Shopper dan juga menikmati cashback 2% dari pembelian peribadi.
Bagi dealer Public Gold secara otomatik mendapat pangkat shopper mengikut pangkat dealer dimana Normal Dealer menjadi Super Shopper, Priority Dealer menjadi Premium Shopper dan Master Dealer menjadi Elit Shopper. Jadi bagi dealer Public Gold yang tidak menggunakan PG MALL untuk beli belah dan menjana pendapatan sampingan adalah suatu kerugian.

DROPSHIP PG MALL

Mulakan usahakan perniagaan baru atau keusahawanan melalui platform shopping online PG Mall hanya dengan menggunakan konsep perniagaan drop-shipper. Sebagai dropship, tidak perlu risau tentang kesediaan stok dan logistik. Pedagang PG Mall kami dengan berjuta-juta Unit Penyimpan Stok (SKU) akan bertanggungjawab dalam menguruskan pesanan pelanggan dan rakan kongsi logistik kami yang lengkap akan memastikan barang yang dibeli oleh pelanggan berjaya dihantar tepat ke depan pintu tepat pada waktunya.

CARA BUAT DUIT DI PG MALL
1. DAFTAR SHOPPING ONLINE PG MALL

a) Bagi pembeli baru yang bukan ahli Public Gold, Daftar jadi Shopper di PG Mall, klik [url=https://pgmall.my/register?referralPgCode=guzacs593@yahoo.com/]DAFTAR PG MALL PERCUMA[/url] sebagai Shopper. Setelah daftar mula mula beli barangan di PG Mall untuk dapat referral link sendiri.
b) Bagi ahli Public Gold boleh terus LOGIN di PG MALL menggunakan Kod PG dan Password sama seperti di website Public Gold untuk mula beli belah di PG mall atau dapat referall link atau kongsi barangan di Pg Mall. Sebaiknya boleh install aplikasi Pg Mall di Play Store.
c) Bagi pembeli baru boleh juga buat belian emas pelaburan Public Gold minima RM100 untuk beli emas GAP terus jadi ahli Public Gold dan terus dapat login di PG MALL. Klik [url=https://www.pelaburanemaspublicgoldmalaysia.com/cara-beli-emas/cara-membeli-gold-bar-1-gram-program-gap-public-gold/]CARA BELI EMAS GAP[/url] untuk kumpul emas pelaburan 999 sedikit demi sedikit.

2. SHARE REFERRAL LINK ATAU SHARE BARANGAN
Image
a) Promosikan referral link jadi shopper bawah kita sekerap mungkin di media sosial samada FaceBook, Instagram, TikTok dan lain-lain atau kepada siapa saja kenalan yang kita jumpa untuk besarkan group shopper di bawah networking bagi menjana pendapatan pasif.
Image
b) Promosikan barangan di Pg Mall. Pastikan LOGIN dahulu dan klik butang SHARE pada barangan di PG Mall di mana apabila rakan daftar dan membuat belian secara otomatik menjadi downline kekal dan terus mendapat cash back selamanya. Kongsikan promosi atau tawaran menarik di PG Mall untuk menarik orang ramai daftar dan membuat belian di Pg Mall. Tawaran dan promosi terbaru pg mall boleh dilihat di FB page Pg Mall.
Dalam website Pg Mall telah disediakan semua maklumat mengenai consumerchat dan klik [url=https://pgmall.my/tutorial-information]VIDEO TUTORIAL PG MALL[/url] untuk panduan video cara promosi dan sebagainya.

3. EARN TERIMA PENDAPATAAN SETIAP BULAN
Terima ganjaran pendapatan setiap 25 haribulan apabila downline membuat belian di Pg Mall. Katakan dapat seorang new shopper setiap hari, setahun sudah dapat frontline 365 orang downline dan jika 3 tahun dapat frontline 1095 0rang. Bayangkan semua frontline beli barangan RM100 sebulan, maka akan mendapat jumlah belian RM109,500 dan mendapat cash back 0.5% iaitu RM547 setiap bulan. Katakan semua frontline dapat rekrut 3 downline, maka kita akan mendapat RM547 x 3 iaitu RM1641 setiap bulan tanpa bekerja.

KELEBIHAN PG MALL yang tiada pada shoping online lain adalah konsep “Consumerchat” dimana setiap pembelian barangan di PG Mall akan dapat insentif belian sendiri dan insentif refferal untuk menjana pendapatan kekal setiap bulan. Sesiapa sahaja yang mendaftar dan membeli barangan di PG Mall secara otomatik menjadi ahli PG Mall dan terus memperolehi insentif belian sendiri dan dapat insentif referal ke atas belian rakan yang dipromosikan (downline) untuk selamanya iaitu untuk menjana pendapatan pasif sepanjang hidup.

PG MALL SATU-SATUNYA pusat beli belah online tempatan Malaysia yang menyediakan pelbagai barangan keperluan dan barang emas yang mudah, murah, selamat, dapat insentif, diskaun dan dapat menjana pendapatan pasif sepanjang hayat dengan mempromosikan PG Mall kepada orang ramai tanpa yuran pendaftaran dan sebagainya. Insentif setiap belian sendiri atau downline akan di masukkan kedalam E Wallet atau di masukkan kedalam akaun bank ahli setiap bulan seperti makan gaji. Pg Mall masih baru yang ditubuhkan tahun 2017 telah berkembang pesat, jadi bertindak segera daftar dan terus beli barangan di PG Mall untuk menjadi dropship pg mall bagi menjana pendapatan berterusan seumur hidup. Maklumat lanjut mengenai Pg Mall whatsapp 0199185593. Klik KELEBIHAN SHOPPING ONLINE PG MALL untuk maklumat kelebihan online shopping tempatan terbesar Malaysia di Pg Mall.

“Selamat Berpuasa Ramadhan Dan Menyambut Raya Aidilfitri 2021”

Return to “Malay / Bahasa Melayu”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests